Boş baklavadan sonra şimdi de boş dürüm dönemi başladı! Sadece 10 TL



Dünya genelinde artan enflasyon kendini hiperenflasyona çevirmiş durumda. Hal böyle olunca da her sektörde fiyatlar uçuyor. Artık restoran ve cafelerde yemek yemek için asgari ücretin bir kısmının ayrılması gereken bir noktaya geldik. 


Esnaf da bu durumla baş etmek için kendi yöntemlerini buluyor.

Ekonomik kriz, her geçen gün etkisini daha fazla hissettiriyor. Halkın alım gücünün düşmesi sonucu satışları neredeyse sıfırlanan esnaf ise çözüm üretmeye çalışıyor. Boş baklava, tost ve içsiz köfteden sonra şimdi de boş dürüm ortaya çıktı. Genellikle öğrencilerin tercih ettiği boş döner, ayranla birlikte 10 lira…

Yapılan bir paylaşımla boş dürüm satışının başlaması tüm sosyal medya kullanıcılarının dikkatini üzerine topladı. Daha önce boş baklava satışının görmüştük ancak artık artan un ve et fiyatı yüzünden boş dürüm ile de karşılaştık.

Üniversite ve lise öğrencilerinin okul çıkışında yediği dürümler artık öğrenci işi olmaktan çıkmış durumda. Hal böyle olunca da alternatif çözümler gündeme geliyor. Boş dürüm de tam olarak burda karşımıza çıkıyor. İşin aslı şu anda ürününü satamayan, zararını karşılayamayan ve parasıyla bir dürüm dahi alamayan herkes mağdur durumda. Bu da, durum ne kadar gülünç olsa da aslında acınacak halde olduğumuzun göstergesi.


İstanbul Bakırköy’de vatandaşa ‘boş ürünler gelişmesini’ sordu. Tepkileri şöyle oldu:

■ Soner Cambaz: Hayat boş oldu zaten. İçimizi boşalttılar. Mevcut yönetim hayat sevincimizi elimizden aldı. Dışarıda yemek yemek lüks oldu.

■ Songül Temur: Hani Kemal Sunal’ın bir filmi var ya; tavuğun suyuna camdan ekmek banıyor, o hesap olduk…

■ Taner Taşkın: Şu an böyleyse artık ileride içi boşu bırakın, lavaş bile vermeyecekler. Seçimlerde göstereceğiz. Makarna bile alamıyoruz.

■ Hivda Kaplan: En dibe vurduk maddi olarak. Hiç kimse hiçbir şey alamıyor. Mecburen boş döner yiyor insanlar.

■ Mehmet Deniz Çam: Ekim ayında tükettiğim yemeklerin ortalama fiyatı 30 liraydı. Alım gücümüz gerçekten yüzde 100 düştü.

Post a Comment

0 Comments